Sałatka po grecku z oliwkami
Składniki
makaron "muszelki" - pół paczki - 25 dag
spora garść oliwek
ser feta - około 15 dag
sos sałatkowy Grecki
3 łyżki oleju/oliwy do sosu
5-6 średniej wielkości pomidorów
czas: 30 minut
porcje: 4-6
koszt: niedrogie
kalorie: troszeczkę
Przepis:
Porządna dawka energii. Prosta, szybka i syta!
Makaron ugotować "al dente" w dużej ilości osolonej wody, następnie przelać zimną wodą. odcedzić i przestudzić.
Pomidory sparzyć w gorącej wodzie, obrać ze skórki, przekroić na pół, usunąć nasiona, a następnie pokroić w kostkę.
Ser pokroić również w kostkę.
Przygotować sos sałatkowy mieszając zawartość torebki z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oleju/oliwy.
Ser, pomidor, oliwki i makaron polać sosem sałatkowym Greckim.